tisdag 28 februari 2012

Bebisen i magen 20 veckor!

Jaha, nu är vi så redan i vecka 20 av graviditeten, dvs officiellt precis halvvägs! Och ungefär såhär ser det tydligen ut inne i magen nu:

Tydligen börjar man från och med denna vecka mäta bebisens hela kroppslängd, till skillnad mot tidigare då det ju hela tiden har handlat om huvud-till-rumpa mått. Hela bebisen är nu ungefär 26 cm lång. Ganska stort tycker jag då jag tittar ned på min mage som ju å andra sidan inte är så jättestor ännu! 

Vi fick ju vid förra ultraljudet reda på att vi förmodligen ska få en liten flicka (dock med varningen att vi borde behålla kvitton till allt rosa eller "flickigt" som vi köper), men idag fick Bridgets vännina, som under sin graviditet fått reda på att hon väntade en pojke, en liten tjej som förlöstes med kejsarsnitt! Och att felbedöma i denna riktning (att missta en flicka för en pojke) är tydligen mycket mer ovanligt än det omvända! Så vi får nog ta detta med en nypa salt och inte bara köpa söta små flickkläder... :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Din mage är i alla fall större än på den där mycket märkliga bilden du la upp.. Varför blir inte människan tjockare trots att bebisen blir större? Ologiskt. :)

Ne man kan aldrig veta vad det blir för nått egentligen, en bebis blir det i alla fall! Det kan vi vara hyfsat säkra på! :P Kanske blir det en liten hen.. haha. Ne, snälla bli inga "genus-föräldrar"!


Puss å kram

/Sys

Anonym sa...

..ingen risk Frida, kan du över huvud taget TÄNKA dig att din syster skulle klä en liten dotter med genusperspektivet i åtanke????
Kul!
Puss, ma

Mrs F sa...

En bebis hoppas vi på men en hen blir det i alla fall inte!! Men självklart ska vi klä och uppfostra honom eller henne med genusperspektivet i åtanke. Dock innebär inte detta för oss att vi uppfostrar våra barn på ett sådant sätt att de inte förstår vilket kön de tillhör!!!!!! Fy fan vad sjukt. De som tror att de på detta vis gör sina barn en tjänst kan ju inte vara riktigt friska.

Mrs F sa...

...och jag håller med om att det är lite underligt att magen på bilden inte växer!!!