måndag 20 februari 2012

Åskstormar, översvämmningar och Lakrits

...vi fick fint väder i helgen, trots allt!!! Med undantag för riktiga åskstormar nattetid iaf, men det är standard numera! Igår natt var en av de värsta, det blixtrade nästan oavbrutet och så kraftfullt att det kändes som om hela stan lystes upp med artificiellt ljus, och flera områden i Sydney blev översvämmade då de drabbades av så kallade "flash flooding". Några bilder från igårkväll/natt som jag tog från denna tidningsartikel i Sydney morning herald.

Blixtar över Sydney:


...och översvämningar i vissa delar:


Vi har ju (apropå ngt helt annat) en liten hemlös katt här som "flyttade in" häromveckan, fast den har mest hållit till på bakgården fram tills de senaste dagarna då den insisterat på att komma in i huset mer och mer. Det hela började med att den för ca 3,5 veckor sedan började komma på besök på kvällarna, då vi brukar sitta på nedervåningen med ytterdörren öppen (men med gallergrinden låst). Vi brukar ha dörren öppen för att få in frisk luft i huset då det varit vä'ldigt varmt och fuktigt till och från den senaste tiden. Katten har då helt enkelt slunkit igenom gallergrinden och promenerat in och hälsat på och gosat lite, för att sedan försvinna ut igen. Nästan varje kväll har den kommit. Vi har trott att det kanske var ngn av grannarna som ägde katten, som dock var väldigt mager och hårlös fläckvis (men folk tar inte hand om katter här så som man gör i sverige, så det är inte helt ovanligt att se katter i dålig kondition, som ändå ägs av ngn). Sedan för ca en vecka sedan upptäckte jag att den har ett litet bo bakom grillen, i ett av hörnen på vår bakgård. Där verkar den verkar ha sovit och bott ett tag, jättehemskt!!! Så jag tog den till veterinären för att kolla om den hade chipmärkning (det är lag på det här på alla katter och hundar) eller annan identitetsmärkning, vilket den inte hade. Alltså ingen ägare...den hade dock gott om både löss och mask i magen!!! Jag hade tänkt (i det fall att den inte hade ngt microchip/ägare) lämna in katten för omplacering via ett hund- och katt "pound" vilket man kan göra hos de flesta veterinärer här. Dock berättade veterinären att just nu är det "kattungesäsong", dvs alla herrelösa katter får ungar i massor vid den här tiden på året, så alla hund- och katt-pounds översvämmas av kattungar, vilket leder till att alla vuxna katter som kommer in avlivas i stort sett direkt pga platsbrist (och pga att alla vill ha en kattunge hellre än en äldre katt..) Så efter avlusning och avmaskning så tog jag med mig katten hem igen, att lämna bort den till en säker död klarar iaf inte jag av. Så sedan dess verkar den tycka att den bor här mer eller mindre. Tanken nu är att till en början se om den hänger kvar i krokarna tills vi ska flytta, och då får vi fatta beslut om vad vi ska göra. Vi tänker att det förmodligen blir så att vi har kvar den tills "kattungesäsongen" är över och då försöka hitta ett nytt hem till honom. Här kommer lite bilder på "Lakrits" som vi kallar honom:


...när vi först upptäckte att han bodde på bakgården, gömmer sig i hörnet bakom grillen. 


Nästan helt osynlig om man inte vet att han är där!

Fick låna en bur från veterinären, som ligger bara ca 10 minuters promenad härifrån:

Och har specialiserat sig på bara katter! Mkt behändigt..


Kanske kommer ni ihåg den här bilden som jag tog av den lilla skylten utanför, innan vi hade flyttat hit?

Helt tokigt kan man tycka att ngn som heter "Catt" i efternamn arbetar på ett "Cat hospital"!!! ...eller så är det ett taget namn, i vilket fall så är det rätt knasigt tycker jag!




På detta sätt hittade jag honom sedan utanför bakdörren varje morgon i ca en veckas tid:

Sorgligt!!!

...och ihoprullad bland löven på bakgården då vi kom hem oå kvällen.

Jag gav honom en liten filt att ligga på som han blev väldigt glad över, så på den har han legat nästan hela dagarna och spunnit förnöjt.



Här kan man se hur smal han är:


Njuter i solen:


Nu verkar han dock ha bestämt sig för att han gärna vill vara inne, och spenderar gärna hela dagarna liggandes i mitt knä när jag pluggar. eller på en stol brevid:


Ja vi får se vad som händer med denna lilla katt...



4 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha, jag ser ingen annan lösning än att katten flyttar med till Sun Valley. Gör du?
PoK/Gittan

Anonym sa...

Ha, ha.... kanske inte såååååå konstigt att den lilla katten tror att han bor hos er.....
Kram, Ma
(P.S Vilken bland och fin päls lakrits verkar ha!)

Anonym sa...

..ja, ja... jag menar så klart BLANK!

Mrs F sa...

Mamma vad menar du?? :)
Och Gittan, nä just nu ser det ut som om det kommer bli så. Och ja pälsen är förvånansvärt blank och fin, med tanke på hur dålig kondition han är i. Undrar hur han kommer se ut när han börjar må bättre?