tisdag 29 maj 2012

Vecka 33

Nu är vi i vecka 33, alltså ca 7 veckor kvar tills "due-date"! Lilla bebisen väger runt 2 kg och är ca 44 cm lång. Hon har hicka ganska ofta vilket man kan känna på längst ned på "undersidan" av magen (japp, den har numera en ovansida och en undersida!!). Hickan innebär ju att de "övar" sig på att andas, rätt så häftigt! Man kan nu riktigt känna att det börjar bli ont om plats därinne! Ibland sticker en liten fot ut på magens högra sida, ganska gulligt men gör också lite ont ibland när hon sparkar alltför våldsamt! Ungefär såhär ser det ut därinne enligt babycenter.com:



















En liten video från babycenter om tredje trimestern:





Och via denna länk kan ni se den på svenska istället, om ni vill det!
http://se.babycenter.com/video/pregnancy/weeks-28-to-37-pregnancy/


3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vilken liten gullis det är! Helt otroligt egentligen att det faktiskt ligger en färdig litten bebba där inne... !!!Jag lovar att de sju kommande veckorna är PRECIS lika långa som alla andra veckor.... fast det INTE känns så!!! :-) De känns liksom "dubbelt-upp"!
En fråga bara.... var är alla fina bilder på dig???
Puss, mamma

P.S Idag ska ví alla hålla tummarna för Frida! D.S

Anonym sa...

Hej!Sitter nu hemma hos Fritte och väntar på att hon ska bli klar så vi kan åka till Uppsala! Ulf har fått se bloggen, och hälsar att han saknar bilder på inne i huset, utanför och på huset.... Jag saknar bilder på människor och magar!!!(Inte allas magar, som Ulf trodde!!!) Men mest sakanr vi ju er!!!! Här regnar det "by the way"!
OCH stormar!!! Känns som oktober - november, +5 grader bara!
Puss, mamma

Mrs F sa...

Nu har det kommit upp en massa bilder!!! Puss!!