måndag 21 maj 2012

Hemmafix!

Lite segt har det ju gått med att komma i ordning i huset, lite pga att Liam varit i Melbourne mkt den senaste tiden. Men nu ska här börja fixas och donas och göras fint, så att gästrummet är klart tills mamma kommer i oktober, och entrérummet är färdigmålat och har fått nytt golv (förhoppningsvis) tills lilla bebis kommer om 2 månader! Nya dörrar funderar vi på när det gäller sovrummen, vi väljer i sådana fall mellan modellerna nedan, synpunkter på vilken som är snyggast emottages tacksamt! 




Fattar dock inte alls vad skillnaden mellan de två sista modellerna är???Kan någon av er se nån skillnad (förutom handtaget)?

Detta är en av anledningarna till att vi vill ha nya dörrar! Såhär ser t.ex. dörren till det blå gästrummet ut:



Klistermärkena har satts fast med "liquid nail" som är i det närmaste omöjligt att få bort, när man skrapar bort märkena lossnar hela översta lagret på dörren och under verkar det inte vara trä utan nån slags metallartad yta?

Så här ser det ut i sovrumskorridoren nu:




I början av korridoren till sovrummen har vi som synes äntligen fått upp fina gotlandstavlan på väggen! Tror ni att det skulle kunna bli fint med någon av ovanstående dörrar till sovrummen? Eller ska vi försöka ge oss på att helt enkelt bara skrapa bort ytterlagret på dörren och måla om den? Nya dörrar kostar ca 500 kr styck och då vill vi ju i sådana fall ha 3 st så att de matchar! Nya dörrhandtag ska det bli till samtliga dörrar hur som helst! (Dörrarna till höger är till linneskåp och badrum, kanske borde man byta samtliga 6 dörrar om man nu ska till att byta dörrar över huvud taget?) Vad tror ni, är det värt att investera i nya dörrar?

Lite höstkänsla har vi fått här hemma, då denna lilla lönn som står på baksidan har fått vackra höstfärger! Maj är ju sista höstmånaden här, så om  bara 2 veckor är det alltså vinter, vilket är svårt att tro med tanke på att vi fortfarande har över 20 grader på dagarna.



Liam blev lite otålig då hönsen fortfarande inte börjat använda sig av hans tjusiga redeslåda, så igår snickrade han till en liten ramp som de skulle kunna använda sig av om de nu fick för sig att börja värpa nån gång! Vi väntar tålmodigt!



7 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår att Liam blir sur på hönonorna, som inte nyttjar sitt lyxrede! Hoppas det funkar med rampen!

Anonym sa...

Kul ord! hönonorna.... Undrar hur jag fick till det??? :-)

Vilken vacker lönn! Här har precis hundkexet slagit ut! Jag tycker att det är så otroligt vackert när det vita floret plöstligt täcker vägrenarna! Det gör nästan lite ont i bröstet, för snart har det blommat över och då är det ett helt år till nästa gång!

Apropå dörrarna.... Svårt att veta! Är det inte bättre att köpa en helt slät dörr, eftersom de andra är helt släta? Då behöver ni ju bara köpa till de rum där dörrarna är förstörda! Men pröva först att renovera en - det kanske är lätt!

Ja det var fina blommor från Liam! Skrattar gott åt minnet av ditt och mitt samtal den dagen! Då... när du står ocvh väntar på Liam, nervöst! Och sen bara slänger på luren i örat på mig när han kommer... det tog väl ett par dagar innan jag fick tag på dig igen om jag minns rätt! :-)
Puss, mamma

Anonym sa...

Lite mer om dörrarna... Tycker som sagt att släta dörrar skulle passa bäst in, annars den övre - den med två speglar. Tror att det kan bli rörigt med den andra dörren, med 2+2 speglar. Det är många dörrar i korridoren. Ser inte heller någon skillnad på de två nedre, mer än handtaget!
Puss, ma

Anonym sa...

Det måste ju finnas något som löser upp Liquid Nail, har du googlat på det? I så fall kan du bara rengöra dörrarna och sen tapetsera med en neutral tapet och byta handtag - måste bli mest ekonomiskt. Eller möjligen lämna in för sprutlackering.
Jäkla höns, jag vill höra att dom värper!
Vi har försommar, så vackert - skönt att höra att ni går emot vinter!
PoK/Gittan

Anonym sa...

Hej sys,

Ja jag röstar också för de första dörrarna om ni nu ska byta, de andra blir för mycket rutor hit och dit. Men som sagt, blir ju dyrt! Dumma hönor då! Lägger de inga ägg alls någonstans? Ni får väl reklamera dem. :P haha.

Puss!

Mrs F sa...

Smart Gittan! Man ska alltid testa att googla! Och självklart har Google svaret även denna gång!

"In general, LIQUID NAILS adhesives & caulks can be scraped off when they are softened either by:

Heating above 140°F with an electric heat gun or blow dryer.
Coating the adhesive with petroleum jelly or mineral spirits for several hours to several days. (Note that mineral spirits are not recommended for tub surrounds, vinyl, plastic, painted or varnished.)"

Så detta ska vi nu testa! Eftersom det blir så många dörrar så gör vi vårt bästa för att rädda den värsta dörren, anledningen till att vi valde mellan olika speglade dörrar var för att det inte fanns några helt släta i den storleken vi behöver!

Och ja, dumma DUMMA hönonor!!! Vi ska nu lägga "lockbetesägg" i redena och se om det kanske kan få det att gå upp ett litet ljus för tjejerna!

Anonym sa...

Ha, ha.... Vad kul med lockbetesägg! Skicka ett till mig också, för vi behöver lära våra hönor att lägga i rederna och inte längst ner i det skitigaste hörnet!!!
Pyss, Ma