onsdag 15 juni 2011

Fiji

...lite bilder och update från Fiji kommer här!
Landet var härligt och väldigt avslappnad, med härliga trevliga människor. Sammanfattningsvis; alla Fijianer (heter det så?) är gigant-stora, det är helt normalt att som man bära kjol och den mest populära frisyren bland kvinnor tycks vara afro a la Jackson 5! Vädret var underbart runt 30 grader och soligt hela tiden, vattnet var overkligt varmt och maten god! Endast drygt 3 timmars flygresa dit, lyxigt =) (dock runt 5 timmar på vägen hem pga av vinden...) Här kommer lite bilder!

Hej då Sydney...

...och hej då Australien!!

Nya fotoboken fick bli reselektyr!

...hellooooooo FIJI!!!!!!!

 På väg från flygplatsen... taxi-chaffisen hade köpt 3 st "paw paws" (ett slags papaya) till lunch, detta var hans sista =)

Tyvärr var det inte vi som skulle äta en romantisk middag här, men var tvungen att ta ett kort ändå, såg så himla härligt ut!

Solnedgången närmar sig första kvällen!

Detta är en av de 2 bilderna på mig från Fiji!

Vackert skymningsljus.

Utsikten från vårt rum! Är havet och stranden i bakgrunden!

...några steg närmare..

...Lovely!!! Och kan ni förstå att INGEN låg på stranden??? Vi hade den typ helt för oss själva, sådan lyx!!! Alla andra hängde vid polen och trängdes, fastän vattnet i havet var grusligt varmt och tdet till skillnad mot här i australien INTE finns en massa dödliga djur i vattnet!


Denna hängmatta låg direkt nedanför vårt rum... här spenderade vi mycket tid!

Hotellet och rummet sett från stranden.

"vår" hängmatta...

Polområdet.

En fin näckros (ett av mini foto-pjojekt från nya fotoboken)

Den andra bilden på mig!

Och så Liam framför taxin som vi tog till flygplatsen (då den egentliga taxin som vi bokat inte dök upp!) Men det gjorde inget utan var ganska kul, för chauffören till denna bil påstod att han några år tidigare skjutsat John Travolta och hans fru i just denna bil till och från just det hotell som vi bodde på, då de också varit där på semester! 

Fin vattenflaska... hmm..skymtar ngt intressant i bakgrunden...

Jaha, men vad är nu detta undrar ni?

Tadaa!!!!! En man i kjol, såklart! Och med en imponerande bunt med snäckskalshalsband runt halsen dessutom (vilka kan skymtas på förra bilden)! (Pappa och Ulf, nu vet ni vad ni får i present när jag kommer hem!)   

På flygplatsen fick vi vänta på planet som var över en timme försenat pga askmolnen från Chile. ALLA flyg var inställda från Melbourne och Perth nu i dagarna på grund av detta, så vi hade tur (eller, hade ju iofs inte varit helt otrevligt att bli strandad på Fiji!!!)  som kom hem över huvud taget!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Näää, va' läskigt hääärligt! Vilken tur man inte fick se dom här bilderna i vintras, när snön låg meterdjup på altanen. Då hade jag väl dött av avundsjuka.
Och tänk, bara 3 tim flygresa - det skulle till och med jag stå ut med. Fast först måste man ju till Sydney och det är alldeles för långt.
PoK/Gittan
P.S. Nu är det bara 1 månad tills du är här!

Anonym sa...

Gud så underbart det såg ut!!! Haha roligt med gubben med kjol, det var verkligen en designad kostym-kjol också, inte bara typ en sarong eller liknande. Skitkul! Superfina bilder och vad galet konstigt att ingen ville ligga på stranden? How come?? Folk är märkliga ibland. Hur kommer det sig att det tre timmar från hajar, box jellyfish och annat mysigt som lever i australiens vatten, inte finns en endaste liten farlig varelse i Fijis-vatten?
/Sys

Anonym sa...

AVUNDSFRISK var ordet! I övrigt håller jag med de både föregående talarna!
...ser definitivt fram emot att se de båda äldre herrarna iklädda "kostymkjolar" och vackra snäckhalsband. Jag börjar sy nu....
Pyss / Mammai