måndag 11 april 2011

Ny vecka och vitt på marken...

Måndag idag och jag är ledig! Så skönt! Och vitt på marken är det också, dock inte av snö men av blomblad. Överallt blommar denna blomma, som jag inte vet namnet på! Det är alltså från träden på vår uteplats som alla bladen kommer, men jag har även sett den i häckar ock liknande, vad kan den heta? Ljuvligt doftar den, nästan som jasmin. Här kommer lite bilder:

 



Mamma, Gittan (och ni andra!) vad kan det vara för en blomma?

Sedan några bilder från helgens shopping, örterna från marknaden i Surry Hills och böckerna från den nyfunna bokhandeln.. Liam vill lära sig mer om mindfulness och jag tänkte vi skulle läsa på om alla spindlar och annat så man vet vilka man ska akta sig för! =)



4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Gullevipp!
Vet inte vad det är för blomma.... men har det i bakhuvudet! Kan nästan känna doften av den. Den ser ut som en porslinsblomma på bladen! Gittan kanske kan!
Basilika och Persilja såg det ut som i krukorna! Ha... ha!
Jag det låter lämpligt att ta reda på vilka små rackare som bara är lite farliga och vilka som är LIVS-farliga!
I övrigt så hade vi en riktigt härlig vårdag i går, det var snudd på sommarkänsla faktiskt! Satt på terrassen och fikade med Pernilla och gräset var riktigt grönt nedanför och jag kunde sitta i bara linne och uppkavlade långbyxor! Senare grillade Ulf och jag varsin liten oxfilét på lillgrillen! Härligt HÄRLIGT! Men helt nödvändigt efter den här vintern! Alla jag känner tycker att det varit så otroligt tufft just den här vintern - kanske beroende på att vintern innan också var sträng!?!
Pussar / Ma

Anonym sa...

Näää, jag vet inte! Men det är kanske nån sorts gardenia, vaxartade blad och fantastisk doft. Du får fråga nån granne. Eller ta med blomma och blad till en blomsteraffär.
Idag har mitt växthus fått 5 nya glasrutor, så nu kan odlingssäsongen sätt igång.
Tänk - vi ska ha vår och sommar och ni ska ha vinter. Livet är äntligen fullt av rättvisa!
PoK/Gittan

Anonym sa...

Jaaaa, va bra du är Gittan - Gardenia är det ju!
E

Karin sa...

Åh, Eckhart Tolle, han är en riktig stolle!